Hvad er en Hjernerystelse?

Hjernerystelse og mén fra hjernerystelse kan forsvinde igen ved hjælp af blid kranio-sakral terapi. Du kan endda bliver en stærkere og bedre udgave af dig selv efterfølgende. Det har jeg flere eksempler på i min klinik.

Selv for mennesker, der har fået meget kraftig hjernerystelser og kraftige hjernerystelsessymptomer, som kvalme, svimmelhed, synsforstyrrelse, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær, er der en vej tilbage.  Også selvom du måske er blevet nødt til at sygemelde dig, og ikke kan alt det du har været vant til.

Jeg har behandlet flere, der har haft stor tvivl på, om de vil kunne komme tilbage på et funktionsniveau, hvor de kunne genkende sig selv. Om de kunne beholde deres job. Men det er lykkedes i løbet af 8-10 behandlinger.

Men en afgørende faktor for at det lykkes, er, at den enkelte klient har taget sig selv og sin krops budskaber alvorligt.

Når en klient kommer med hjernerystelse og diverse symptomer herfra, ser jeg ofte, at hovedet naturligt er mere spændt i det område slaget er kommet på.

Men herudover ser jeg også, at der er sket en opdeling af deres højre og venstre hjernehalvdel Det betyder, at samarbejdet er meget nedsat eller ophørt omkring hjernebjælken.

Endvidere er det også min erfaring, at der generelt i hele kroppen, er en ubalance i mellem højre og venstre kropshalvdel. Det betyder, at de to halvdele ikke støtter hinanden så godt længere. Dette ser jeg ofte giver bl.a. træthed og hovedpine. Hyppigt er der stor opspænding i “gøre-siden”.

Herudover er min erfaring, at nakke og hals tit er meget spændte. Det gør ofte, at energien ikke så godt kan flyde imellem hovedet og resten af kroppen. Det kan tyde på, at personen er havnet i sit hoved. Der kan eventuel være opstået en kamp imellem fornuft og følelse af den ene eller anden grund. Svært at vide hvad der er opstået først.

Under en behandling, går kroppens selvhelbredende kræfter i gang med at afbalancere din krop. Det gør den på sin hel unikke måde, som kun din krop ved, hvordan er. Det betyder, at din krop igen kommer i mere og mere balance, så din højre og venstre kropsdel og hjernehalvdele igen begynder at samarbejde.

Du vil som klient mærke en større sammenhæng i din krop, og ofte opnå at komme ind til en dyb ro.  Dine hjernerystelses-symptomer vil ofte undervejs aftage eller hel ophøre under behandlingen, nogle gange allerede under den 1. behandling. Dog er min erfaring ud fra mine klienters tilbagemelding, at det først er efter 4-5 behandlinger, at de mærker ,at forbedringen er varig og ikke kun varer de første dage efter behandlingen.

Ofte vil din krop også komme med nogle beskeder om, hvordan du kan gøre noget bedre for dig selv i din hverdag. – Jo mere du tager disse beskeder alvorligt, jo hurtigere fremgang. Jo mere stabilt kan forbedringerne under behandlingen også blive i din hverdag.

Min erfaring er, at ” Der er Håb ved hjernerystelse og mén herfra”

Jeg henvendte mig til Kranio-Sakral Terapi ved Lisa Pedersen i Klinik Kropsflow, da jeg i en længerevarende periode havde døjet med hjernerystelse uden at blive symptomfri. Samtidigt havde jeg i længere tid været udbrændt og havde fået stressrelaterede symptomer.

Samarbejdet med Lisa gav mig en forbedring i forbindelse med hjernerystelsessymptomerne, og jeg fik samtidigt mindre stress-symptomer. Ikke mindst er jeg stor set symptomfri i dag, og jeg har fået glæden ved livet tilbage. Jeg har fået et mentalt overskud igen, og jeg har fået arbejdet med sider af mig selv, som var nødvendige for at få det bedre. Samtalerne med Lisa gjorde, at jeg blev mere bevidst om, hvilke udfordringer jeg havde i dagligdagen, og hvilke ressourcer i min omgangskreds, jeg kunne trække på, som gav mig energi til at få det bedre.

Det at samarbejde med Lisa gjorde også, at jeg følte mig forstået, og at jeg pludselig ikke var alene, at angsten for aldrig at få det bedre stille og roligt stilnede af.

Hvis jeg ikke havde fået behandling, havde jeg nok været det samme sted i dag. Med samme symptomer og famlet i blinde uden at vide, hvordan jeg skulle få det bedre. Det kom bag på mig, hvor meget kroppen selv kan fortælle én, hvad den har brug for. Mindfulness, synes jeg også, har været en del af behandlingerne for mig. Mærke sin krop og bare være, uden at skulle tage stilling hverken fra eller til på livet, men bare være i nu’et og mærke efter, hvordan man egentlig har det.

Sportsudøver

Brug for hjælp?

Ring nu og få en uforpligtende samtale om dine muligheder på 26 20 25 66.

Du er også velkommen til at skrive til mig på info@kropsflow.dk.

For flere referencer klik her “referencer“.