Hvordan foregår en Kranio Sakral-behandling i Klinik Kropsflow

En Kranio Sakral behandling foregår i Klinik Kropsflow ved, at vi den første gang vil starte med en samtale i ca. 20-25 min. Jeg vil stille dig nogle spørgsmål vedrørende din krop, helbred og hvad der har fået dig til at henvende dig. Jeg fortæller dig også om, hvordan behandlingen vil foregå.

Herefter vil jeg bede dig om, at lægge dig på briksen på ryggen.

En behandling foregår fuld påklædt.

Behandlingen foregår på en briks

Behandlingen starter med, at jeg sætter mig på en stol nede ved dine fødder. Min erfaring og kroppe har vist mig, at det er et godt og vigtigt sted at være, da det hjælper din krop til at bygge et solidt fundament op. Et fundament der er rigtig vigtig for resten af din krop.

I første omgang rører jeg dig ikke, så du får mulighed for bare at ligge og mærke din krop. Jeg stiller dig et par spørgsmål, der bringer mere opmærksomhed på din krop. Efter kort tid vil jeg lægge mine hænder på dine fødder.

Herfra sanser jeg din krop og får en fornemmelse af, hvordan flowet er i din krop, hvilket er muligt, da jeg i mange år har trænet mit nervesystem og sanseapparat. Jeg fungerer som et slags anker for din krop.  Din krop vil ved min bevidste berøring begynde at slippe spændinger og bl.a. grounde.

Se mere her vedrørende Kranio-Sakral Terapi.

Din krop vil herefter begynde sin ”rejse” med at vikle sig ud i den rækkefølge, som din krops selvhelbredende kræfter  ved er nødvendigt.

Det vil oftest mærkes, som at forskellige kropsområder påkalder din og min opmærksomhed. Når der ikke er flow i et område kan det mærkes som en spænding, smerte, uro eller som et livløst område.

Når der vækkes flow i forskellige kropsdele kan det mærkes som: sitren, piblen, kulde, varme, afspænding, ro m.m..

Kroppen arbejder ikke kun, hvor du har mærket dit problem

Du vil opdage, at kroppen ikke altid starter, hvor du evt. har din spænding, smerte eller et problem m.m.. Men at det alligevel bliver arbejdet med. Men behandlingen vil foregå i hele din krop, da kroppen er en helhed. Amerikanske og svenske forskere har fundet ud af at bindevæv hænger sammen helt fra tæerne og op til hovedet. Samtidigt har Einstein også allerede for længe siden bevist at alt er energi. – Det er det behandlingerne benytter sig af.

Under behandlingen starter jeg med at røre dig let under dine fødders trædepuder. Efterfølgende vil jeg lægge mine hænder på dine ankler. I nogle behandlinger kan du også komme til at ligge på siden, hvis du har behov for det. Her vil jeg fortsætte med at holde ved dine fødder og ankler.  Ved særlig behov kan jeg også berøre dit korsben (som er en del af bækkenet, der støder op til lændehvirvlerne) og dit baghoved.

Behandlingen fører dig ofte ind i en dyb afspænding

Tit vil du synke ned i en dybere afspænding, da din krop ofte vil blive centreret og groundet. Nogen oplever tidsløshed og som en meditativ tilstand, hvor de får stor nærvær med deres krop..  Det er i denne tilstand, at din krop kan restituere og hele op igen. Andre kan også falde i søvn kortvarigt. Det gør ikke noget, da din krops selvhelbredende kræfter bliver ved med at afbalancere din krop.

Jeg behandler ofte ca. 2-2,5  timer, da kroppen har vist mig, at det kan gøre en forskel, idet det tager tid for kroppen at slippe de almindelige hverdagsemotioner og opspændinger heraf, før kroppen kan få plads til at gå et skridt dybere. Det er din krop, der i hver behandling viser, hvor længe den har brug for, at behandlingen fortsætter.

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil vi kun tale kort om behandlingen, da vi undervejs har udvekslet om, hvad du mærker i din krop, og hvad jeg sanser. Dette for at behandlingen, skal få lov til stadig at mærkes, og ikke forvandles til at du kommer op i hovedet igen.

Resten af dagen vil det være godt ikke at skulle have travlt. Samtidigt er det vigtigt at drikke godt med vand.

Behandlingen kan arbejde videre i kroppen de næste 2-3 dage.

Nogle kan ovenpå behandlingen blive trætte, andre friske. Andre igen kan få influenzasymptomer al efter, hvad din krop gemmer på, idet behandlingen kan virke som homøopatisk medicin, der forstærker det, der er i kroppen for at rense det ud.

Oftest kan det være godt at få mindst tre behandlinger, men mange kan allerede mærke at deres smerter og symptomer mindskes efter første gang. Men for at noget kan blive ved varigt kræver det tid, idet nervesystemet bl.a. skal skabe nye spor. Samt du også skal have tid til at integrere det som behandlingerne viser for dig og mig, og det kan kræve tid og støtte.