Om mig – Lisa Pedersen

For mig er mennesket en helhed. Vores krop og psyke hænger sammen, og jer tror på, at vi alle som mennesker er unikke sjæle. Jeg er overbevist om, at vi alle er gode nok, som vi er, ved bare at vi er blevet født.

Jeg tror på at vi ikke behøves at præstere og gøre for at være gode nok, men at det er nok, vi bare er. At vi alle hver især har et unikt potentiale med os. Det er dette menneskesyn, du vil blive mødt med, når du vælger at få en behandling ved mig. Ydmyghed og respekt for den enkelte og dennes krop er derfor hel central i mine behandlinger.

Jeg er en kvinde, Lisa Pedersen, 53 år, og jeg har været optaget af krop/psyke-sammenhænge  de sidste 25 år.

Jeg er RAB-godkendt Kranio-Sakral Terapeut og uddannet fra “KST.- Instituttet – Vi går lidt dybere “. Også tidligere endnu uddannet fra Standley Rosenberg Instituttet.
Det er på førstnævnte sted, jeg er blevet uddannet i Kranio-sakral terapi med en ”Biodynamisk indgangsvinkel”, hvor lytten, og respekt for kroppens egne selvhelbredende kræfter er i centrum, frem for meget gøren og greb udefra.

I de sidste 5 år, er min sansning af kroppens flow/cirkulation blevet stærk. Jeg er således nu i stand til at sanse/se, hvor der er flow i en klients krop, og hvor cirkulationen er nedsat. Jeg kan følge, hvordan kroppens selvhelbredende kræfter arbejder i en krop for at afbalancere kroppen og for at løsne spændinger og smerter. – Herudover modtager jeg også indimellem under en behandling klare billeder, der ofte er “spot on” ift. årsagen til klientens dybere problematikker.

Jeg har dog også bl.a. 3 år af den ordinære sygeplejeuddannelse, som jeg valgte at ophøre med, da jeg netop savnede et holistisk menneskesyn, men også manglede tid til omsorg. Herudover har jeg anatomi/fysiologi, samt sygdomslære og psykologi, som er nogle af kravene for at blive Registreret Alternativ Behandler (RAB-godkendt).

Jeg har erfaring med forskellige alternative behandlingsformer, men jeg har valgt Kranio-Sakral Terapi med en biodynamisk indgangsvinkel, idet jeg på egen krop har mærket, hvor dybt det kan gå på en meget blid måde, så kroppen igen kan komme i balance og finde hvile. Jeg mærkede det bl.a. efter en  stressperiode, der opstod, da jeg bl.a. fødte min datter 7 uger for tidligt, og der pludselig kom fare for både hendes og mit liv. Efterfølgende havde jeg igennem flere år svært ved at få min vejrtrækning ned i maven og prøvede mange forskellige former for behandling. Men først ved Kranio-sakral terapi kunne jeg igen genvinde en vejrtrækning ned i maven, opnå indre ro og balance samt igen begynde at høre mit hjertes vejledning og min sjæls kalden.

Det er dette, jeg brænder for, at du og andre skal få mulighed for at opleve på jeres kroppe. Jeg mener, at al for mange mennesker i vores samfund får diagnoser på kroniske sygdomme i denne tid. Jeg mener,  at smerter, forskellige stress-symptomer som angst, depression og hjernerystelsesmén ofte desværre får for store menneskelige konsekvenser for mange mennesker i form af sygemeldinger, flexjob, pension og følelsen af at være sat ud på et sidespor i vores samfund m.m.. Et sidespor som jeg mener, der kommer til at gøre at al for mange mennesker kommer til at føle sig gjort forkerte, og som ofte kan føre til dårligere selvværd.

Det er dette jeg i Klinik Kropsflow ønsker at vise, at der ofte kan være et håb og et alternativ til medicin og operation, når bare din krop får lov til at blive hørt og få plads til at afbalancere sig selv ud af smerter og spændinger. Ligesom den dagligt er i stand til  at få dit hjerte til at slå, skabe svedproces, fordøje din mad og udvinde energi af maden, helt uden at du selv skal styre og kontrollere det.

På den måde kan kroppen igen genvinde sit naturlige flow og bevægelighed. Det ser jeg gang på gang i mine behandlinger og ønsker nu at begynde at synliggøre det.

Jeg har også selv erfaring med, bl.a. at undgå en menisk/knæ-operation for seks år siden ved hjælp af bl.a. Kranio-Sakralbehandlinger.

Igennem de sidste 25 år arbejdet med selvudvikling, hvor meditation, energiøvelser ud fra Bob Moore, og mindfullness har været i centrum. Dette kommer mig nu til stor gavn i mine behandlinger med biodynamisk Kranio-Sakral Terapi, idet sansning og lytning til kroppen netop er i centrum.